Oricât de designeri am fi, când lucrezi pentru propria persoană e greu. Procesul de gândire și de răzgândire este cu atât mai dificil. Am mai făcut asta și în trecut și cunoscându-mă mi-am dat seama cum să “hack myself” să accept ceea ce fac. La început nimic nu mă mulțumea, făceam, refăceam și într-un final abandonam. Ăsta este checklist-ul pe care îl iau în considerare când lucrez ceva pour moi pentru a putea accepta mai ușor munca.

6 pași de bază. Nimic fancy.

  1. Explorează idei, da nu prea multe și oprește-te la prima pe care o simți potrivită.
  2. Cheamă-l pe Captain Obvious în ajutor.
  3. Lasă să treacă 1-2 zile, lucrurile sunt mai clare cu o minte limpede.
  4. Trebuie să alegi o variantă altfel proiectul nu merge mai departe.
  5. Înconjoară-te cu culoarea pe care o alegi, până începe să îți placă.
  6. În caz de blocaj, repetă.

Experimentare

Pentru logoul asaftisme am explorat puțin. Mă gândeam să fac o legătură între litera A și o stea. Sincer, chiar nu avea sens în capul meu această combinație, dar what the heck am zis că o încerc neștiind ce urmează să găsesc. Și…că să vezi…am găsit absolut nimic. Ce treabă are steaua cu subiectul? Niciuna. Am mers și într-o zonă mai abstractă, pentru că nu voiam să dau un sens clar logoului. Îmi trebuia ceva weird, ceva ce n-are treaba cu nimic. La fel și aici rezultatul a fost zero. Când nu găsești idei apelezi la Captain Obvious, da de, da de, te ajută el.

Explorari ale simbolului

Epuizând toate ideile am luat litera “a” la explorat. Adevărul este că nu am stat pe ideea asta prea mult. Mi-am zis “bă…dacă mergi cu un “a” simplu, e prea lame, nimic special acolo, n-are personalitate. Ce ar fi să reduc forma la ceva mult mai simplu? Minimalist și simplu.” Ei bine, după câteva click-uri a ieșit și logoul. Uite mai jos și evoluția lui începând cu prima idee.

Progresul iteratiilor

Varianta cu bara perfect verticală părea nebalansată și era destul de clar că trebuia să fie înclinată pentru a umple din spațiul de sus. Again, Captain Obvious. Am aliniat puțin cele 3 elemente și gata treaba.

Ajustari la nivel de compozitie

Așa arată logoul final. Simplu. Povestea lui defapt se învârte în jurul simplității și în jurul formei în general. N-am să încerc să îl explic în detaliu pentru că nici eu nu știu încă ce vreau de la el. Știu sigur că povestea logoului va capăta mult mai multă însemnătate în viitor pe măsură ce proiectul se dezvoltă.

O zi cu spor! ????